Somborske vesti

Kružnim tokom rešiti saobraćajne gužve

Nekoliko raskrsnica u centru grada, ali i na rubnim delovima kritična su saobraćajna mesta zbog gužvi koje se stvaraju u špicevima, ali i zbog bezbednosti. Somborci kao najproblematičnije izdvajaju raskrsnicu kod živinske pijace, ali i onu kod Beogradske ulice.

"Ta raskrsnica kod Beogradske ulice je nepregledna. Mislim da bi se taj problem mogao rešiti izgradnjom kružnog toka tako bi se usporio saobraćaj", kaže jedan od sagovornika u anketi.

"Ima u Somboru saobraćajnih gužvi na nekoliko mesta. Problem je su obilaznice, prelaz kod rampe na Subotičkom putu, obilaznica prema industrijskoj zoni", kaže jedna Somborka.

Saobraćajni problemi u Somboru će se rešavati, a prva na redu raskrsnica kod Beogradske ulice, gde je planiran kružni tok, najavljuju u Mesnoj zajednici Venac.

"Očekujemo da radovi počnu za dve, tri nedelje. Projekta dokumentacija je gotova, tender je raspisan. Time će se rasteretiti saobraćaj unutar celog venca, odnosno centra grada", kaže predsednik Saveta MZ "Venac" Dušan Kontić.

Naredni projekat biće rešavanje kružnog toka kod Subotičkog i Čonopljanskog puta.

Nije u Somboru lako ni biciklistima, pa ni su samom centru grada gde biciklistička staza postoji samo u nekim delovima.

"To će se rešavati trakama i to tako što će se 1,5 metara na putevima odvojiti za biciklističke staze. Time ćemo rešiti one delove gde je prekinuta biciklistička staza i gde se ona ni ne može izgraditi", kaže Kontić.

Plan je da se u gradu na najkritičnijim mestima izgrade kružni tokovi. Treba da ih bude šest, ali to je tek u planovima koji bi trebali da se realizuju za oko dve godine.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top