Somborske vesti

Radionica crtanja stripova u Somboru

Klub ljubitelja stripova Sombor održava radionice stripa, crtanja i ilustracije, a na tim radionicama aktivno je desetak mladih zaljubljenika u strip.
Vredni, motivisani i talentovani, to su polaznici radionice stripa crtanja i ilustracije. Neki od njih došli su zato što vele da crtaju, ali nekih su već su nacrtali nekoliko svojih autorskih stripova.

"Došao sam ovde, jer volim da crtam i imam kod kuće već puno nacrtanih stripova, koji su izloženi u mojoj sobi. Na ovoj radionici stripa crtam svoj izmišljeni lik iz crtanog filma", kaže Aleksandar Nadarević.

"Volim da čitam Betmena i Supermena, a na ovu radionici sam došao, jer volim da crtam. Danas crtam Džokera, koji je Betmenov najveći neprijatelj", kaže David Kovač.

"Volim da crtam i zato sam na ovoj radionici, stripove čitam kada su u nekom časopisu", kaže Katarina Kosanović.

Polaznici radionice imaju i stručnu pomoć, a šta je suština i čemu ih uče na ovi radionicama?

"Učimo ih da budu svoji, da svoje ideje izraze, da ne koče svoju originalnost. Nekada je deci lakše izraziti se crtežima nego rečima", kaže Đurđica Mrkajlo Balgavi, akademska vajarka.

Ideja o organizovanju radionice strupa, crtanja i ilustracije rezultat je sajma stripova koji je održan u svim seoskim školama.

"Kada smo završili prvi ciklus tih poseta shvatili smo da su deca zainteresovana za stripove, vole da ih čitaju, a vole i da crtaju. To nam je dalo ideju na organizujemo ovu školu i da pružimo deci mogućnost da steknu neka nova znanja o stripovima, nauče nešto novo i da se druže", kaže Danilo Bogdanović, predsednik Kluba ljubitelja stripova Sombor.

Ova radionica održava se zahvaljujući podršci kulturnog centra somborske biblioteke i grada Sombora. U Klubu ljubitelja stripova grada Sombora kažu da su stripovi i dalje popularni, pa i među mladima, koji ada imaju svoje omiljene stripove.

"Ove nove generacije počinju da čitaju američke stripove i japanske stripove nastale od japanskih crtanih filmova", kaže Bogdanović.

Klub ljubitelja stripova Sombor jedan je od retkih ovakvih klubova, a radionica koju su organizovali može se reći jedinstvena je na ovim prostorima.

Izvor: RTV

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top