Somborske vesti

Dušan Marjan novi načelnik okruga

Zapadnobački upravni okrug, koji teritorijalno obuhvata Grad Sombor i opštine Kulu, Apatin i Odžake, dobio je odlukom Vlade Srbije novog načelnika.

Naime, pre nekoliko dana Vlada je razrešila dužnosti dosadašnju načelnicu ZBO Latinku Vasiljković i na tu funkciju postavila njenog sugrađanina, Dušana Marijana, donedavnog predsednika opštine Odžaci.

Marijan je na funkciju predsednika opštine podneo ostavku 23. januara, čime je omogućeno da se u istom terminu kada i predsednički, održe i lokalni izbori u Odžacima, a on sam je imenovan za predsednika Privremenog organa opštine Odžaci. Kao i njegova prethodnica na mestu načelnika ZBO i Marijan je kadar Srpske napredne stranke, a ono što je zanimljivo je svakako činjenica da će na lokalnim izborima u njegovoj izbornoj bazi, Odžacima, listu SNS predvoditi upravo Latinka Vasiljković.

Koaliciona izborna lista SNS pored 24 odžačka naprednjaka ima i po jednog predstavnika Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta socijalista i Socijaldemokratske partije Srbije.

Izvor: Dnevnik

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top