Somborske vesti

Zarobio kopca u kavez za pacove, ptica uginula

Protiv D.M. iz okoline Sombora biće podneta prijava zbog nedozvoljenog hvatanja i držanja u zarobljeništvu kopca, strogo zaštićene vrste price. D.M. je pticu zarobio u kavezu za pacove i ponudio je u oglasima za zamenu. Grabljivica mu je oduzeta i smeštena u prihvatilište zoo vrta na Paliću, ali je sutradan uginula.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije prijavilo je 27. januara osobu iz okoline Sombora koja je u oglasima ponudila u zamenu kopca, strogo zaštićenu pticu grabljivicu. Društvo je o tome obavestilo somborsku policiju, inspekciju za zaštitu životne sredine i tim za zbrinjavanje divljih životinja Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Kod prijavljenog D.M. pronađena je ptica, uhvaćena u kavez za hvatanje pacova, u kome je bio mamac (domaći golub). Ptica je oduzeta i sa povredama kljuna nastalih u veoma malom kavezu u kome je držana, prbačena u prihvatilište za divlje životinje Zoo vrta na Paliću na oporvak. Nažalost, sledećeg dana je uginula.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica najavilo je da će D.M. podneti prijavu zbog nedozvoljenog hvatanja i držanja u zarobljeništvu strogo zaštićene vrste divlje životinje.

"Apsurdno je da je D.M. istog dana kada je pticu uhvatio imao saznanja da je reč o zaštićenoj vrsti, no svakako se odlučio da je zadrži u zarobljeništvu", navodi se u saopštenju Društva.

Izvor: N1

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top