Somborske vesti

U Somboru održan 4. međunarodni festival orijentalnog plesa

U Somboru je uspešno završen 4. međunarodni festival orijentalnog plesa - Orijentaljia 2016. Festival je ove godine trajao tri dana i sastojao se iz predavanja o orijentalnom plesu, plesnih radionica, orijentalne večeri i velikog plesnog koncerta koji je održan u Svečanoj sali Gradske kuće.

Na festivalu je učešće uzelo više od dvadeset plesnih škola iz zemlje i inostranstva, okupljenih pod sloganom Orijentalija 2016. festival koji povezuje plesače. Projekat Orijentalija 2016. sprovodi plesna grupa Inana iz Sombora, uz podršku Resurs centra Somborskog edukativnog centra, a u okviru programa Mladi su zakon 2016. koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Koordinatorka ovog projekta je Brankica Ćurčić, instruktorka orijentlanog plesa i osnivač plesne grupe Inanna, čiji glavni cilj je da se u Somboru promoviše i unapredi kultura orijentalnog plesa i da se ova umetnička forma afirmiše kroz regionalnu i međunarodnu saradnju, te da se ovaj ples približi mladima iz naše lokalne zajednice.

Inanna najavljuje upis novih članova u početnu grupu orijentalnog plesa koja kreće sa radom od 01. oktobra 2016. godine.
Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top