Somborske vesti

Održano triatlon takmičenje u Somboru

U tri odvojena starta na Kupu Srbije u sprint Triatlonu – 6. Sombormanu , u četiri konkurencije na distancama prilagođenim godištima, takmičilo se preko 90 triatlonaca. Trka je međunarodnog karaktera i Somborci su se i ovog puta pokazali kao sjajni domaćini i ogranizatori.

Željko Ivković, organizator iz TK Sprint, Sombor, podseća da je njihov klub započeo sa organizacijom triatlon takmičenja 2011. godine i od tada svake godine klub u trećoj nedelji avgusta organizuju ovu manifestaciju.

"Trka je bila odlična, danas je bilo dosta takmičara, imali smo puno takmičara u mladjim kategorijama što je neka perspektiva triatlona u Srbiji", kaže Ljudmila Medan, glavni sudija.

Zlatna medalja za najboljeg takmičara u kategoriji najmlađih triatlonaca kao i nova titula Sombormena pripala je takmičarima iz Triatlon kluba Tamiš iz Pančeva.

Bogdan Jelača iz TK Tamiš, pobednik je takmičenja za najmladje triatlonce. Bogdan ističe da je trka bila teška i da je u vodi bilo dosta trave.

"Jedinu manu vidim u tome što nisam oborio lični rekord", priča Bogdan.

"Zadovoljan sam trkom kako je urađena, pre svega biciiklističkim i trkačkim segmentom. Malo sam imao problema u plivanju ali sam na kraju to uspeo da nadoknadim. Dan jeste topao, ali organizator se potrudio da ima dosta okrepe i vode tako da nisam teško poneo trku", istakao je Danilo Jovanović nosilac nove titule 6.Sambormana u sprint triatlonu.

Kao dokazano dobar organizator i domaćin takmičenja, Sombor je, kako saznajemo na ovom takmičenju, potencijalni domaćin prvenstva Balkana u duatlonu naredne godine.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top