Somborske vesti

Sombor drugi u finalnoj večeri "Srbija u ritmu Evrope"

Finalno takmičenje u okviru manifestacije „Srbija u ritmu Evrope“, proteklog vikenda, okupilo je najtalentovaniju decu i mlade srednjoškolskog uzrasta iz 12 gradova  Srbije, među kojima su bili i mališani iz Sombora.

Nastup somborskog hora sa pesmom „Čokolada“ i solo nastup Anđele Vasiljević sa pesmom „Više nisam malo dete“  doneo je Somboru vicešampionsku titulu, dok je prvo mesto pripalo deci iz Kruševca.

Učešće mladih somborskih taleanata podržala je lokalna samouprava, a finalnom takmičenju u Šapcu, 5. jula 2014. godine, prisustvovali su Siniša Todorović, član Gradskog veća za privredu i finansije i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu.

Na finalnoj večeri u Šapcu, osim pobednika iz Kruševca i vicešampiona iz Sombora, nastupila su i deca iz: Beočina, Iriga, Temerina, Preševa, Medveđe, Ljubovije, Bogatića, Bujanovca, Panteleja i Šapca.

Manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ održava se od 2008. godine, sa ciljem podsticanja, razvijanja, prepoznavanja i očuvanja mladih talenata u Srbiji. Cilj manifestacije je i promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanja ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. Sombor je ove godine prvi put učestvovao u manifestaciji koja je naišla na izvanredan odziv dece iz osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Sombora.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top