Somborske vesti

Skupština grada: Odlukao galvnom urbanisti

Odbornici Skupštine grada Sombora su na 27. sednici doneli nekoliko odluka i to: Odluku o angažovanju eksterne revizije završnog računa budžeta grada Sombora za 2014. godinu, Odluku o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, Odluku o glavnom urbanisti grada, Odluku o boravišnoj taksi.

Odbornici su doneli i odluke o sprovođenju javnih konkursa za imenovanje direktora u preduzećima JP „Direkcija za izgradnju grada Sombora“ i JKP „Prostor“, te doneli Odluku o formiranju jedinice civilne zaštite opšte namene na teritoriji grada Sombora.

Bez duže rasprave usvojeni su i programi rada javnih ustanova za 2015. godinu, kao i  informacija o nenaplaćenim potraživanjima i neizmirenim  obavezama javnih komunalnih i javnih preduzeća čiji je osnivač Skupština grada Sobmora, sa stanjem od 31. decembra 2014. godine.

Odbornici su usvojili kolektivni ugovor Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“, kao i informaciju o priperemi za prolećnu setvu u proizvodnoj 2014/2015. godini.

U okviru tačke izbori i imenovanja, razrešeni su direktori JKP „Vodokanal“  i JP „Urbanizam“, Zdravko Sogić i Nataša Krivokapić, a umesto njih za vršioce dužnosti direktora imenovani su Strahinja Šljukić za v.d. direktora „Vodokanala“ i Boris Đurković za v.d. direktora JP „Urbanizam“.

Posle sprovedenih konkursa, na mandatni period od četiri godine za direktora KC „Laza Kostić“ imenovan je Srđan Aleksić, a za direktora Narodnog pozorišta Sombor – Mihajlo Nestorović.    

27. sednica Skupštine grada Sombora održana je 25. marta, a početku zasedanja prisustvovao je 51 odbornik.

Ženska platforma za razvoj Srbije  2014-2020 i aktivnosti Društva za borbu protiv raka Sombor 

Pre početka  rada po tačkama dnevnog reda odbornicima su održane prezentacije Ženske platforme za razvoj Srbije 2014-2020. godine i aktivnosti Društva za borbu protiv raka i Centra Zdravka.

Žensku platformu odbornicima je predstavila Tamara Savović, odbornica Skupštine grada i predsednica somborske Ženske odborničke mreže, dok je o aktivnostima Društva za borbu protiv raka  i Centra Zdravka govorila Slavica Periškić, zamenica predsednice Društva.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top