Somborske vesti

Održana 104. sednica Gradskog veća Sombora

Članovi Gradskog veća na 104. sednici, održanoj 10. maja 2016. godine usvojili su izveštaj o radu Javnog komunalnog preduzeća „Prostor“, te izveštaj o sprovođenju Odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu javnog sektora grada Sombora za 2015. godinu, za period februar – april 2016. godine.  

Gradsko veće je naložilo Odeljenju za finansije da u Odluci o prvoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu grada Sombora za 2016. godinu opredeli odgovarajuća sredstva radi isplate otpremnina za sve budžetske korisnike koji imaju višak zaposlenih.

Veće je naložilo načelniku Gradske uprave da u saradnji sa nadležnim Odeljenjima,  preduzme aktivnosti u  javnim ustanovama i mesnim zajednicama koje nisu započele, odnosno okončali radnje u sprovođenju postupka racionalizacije u skladu sa odredbma Odluke o maksimalnom broju zaposlenih u sistemu javnog sektora grada Sombora za 2015. godinu.

Gradsko veće je uvažilo molbu OŠ „Nikola Vukićević“ da grad podrži projekat  nabavke školske opreme i  odobrilo 100.000,00 dinara. Projekat je sa  100.800,00 dinara podržao i Pokrajinski sekretarijat  za obrazovanje,  propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice.

Gradsko veće je odlučilo i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top