Somborske vesti

Za projekat mladih 2,1 milion dinara

 

MINISTARSTVO omladine i sporta odobrilo je gradu Somboru projekat "Mlad se promeni, za posao pokreni", a ugovor su potpisali Vanja Udovičić, resorni ministar, i Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora. Na javnom konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou, gradu Somboru odobren je projekat za realizaciju aktivnosti za razvijanje usluga i mehanizama koji pospešuju preduzetnički duh, zapošljivost i zaposlenost mladih kroz međusektorsku saradnju.

Somborski projekat ocenjen je sa najviše bodova, i za njega je odobren iznos od 2.196.000 dinara, a rok za realizaciju aktivnosti je 31. januar 2019 godine.

U saradnji sa Somborskim edukativnim centrom (SEC), Somborskim omladinskim bumom i Školom za osnovno obrazovanje odraslih do januara naredne godine, mladi će imati priliku da budu učesnici niza aktivnosti, kao što su obuke za deficitarna zanimanja, trening za jačanje kompetencija za radni angažman u organizacijama civilnog društva, obuka za pokretanje sopstvenog biznisa, obuka za pisanje projekata finansiranih iz sredstava EU i drugih međunarodnih fondova.

Sve aktivnosti realizovaće Kancelarija za mlade sa partnerima Somborskim edukativnim centrom, Somborskim omladinskim bumom i Školom za osnovno obrazovanje odraslih.

Izvor: novosti.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top