Somborske vesti

Akcija Crvenog krsta Sombor: Droga, hvala NE

U okviru promocije zdravih stilova života, Crveni krst Sombor u saradnji sa Skupštinom grada Sombora, organizovao je u utorak 7. avgusta na Trgu Svetog Đorđa, manifestaciju pod nazivom ,,Droga, hvala NE’’

Volonteri Crvenog krsta Sombor, svim prisutnima delili su edukativne flajere na kojima se nalaze informacije o štetnosti korišćenja psihoaktivnih supstanci, kao i edukativne liflete sa načinom prepoznavanja osobe koja konzumira PAS. Pored štanda sa edukativnim materijalom volonteri su uz muziku pozivali mlade sugrađane da prihvate izazov i ,,zavire u svet mašte’’ u kojem su se nalazili našminkani volonteri koji su predstavljali osobe zavisne od psihoaktivnih supstanci i iznad kojih su bili izgovori koje osobe u početku najčešće koriste kako bi opravdali njihovo konzumiranje.

Tim načinom volonteri su informisali prisutne o načinu vrbovanja mladih i da ne postoje lake i teške PAS kao i da sve one dovode do katastrofalinih posledica. Svi učesnici manifestacije koji su ,,zavirili u svet mašte’’ dobili su majice sa natpisom ,,Droga, hvala NE’’. poklon Skupštine grada Sombora.

Izvor: Novi radio Sombor

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top