Somborske vesti

Sombor zadržao kategoriju Turističko mesto 3. kategorije

Komisija za kategorizaciju turističkog mesta u četvrtak 02. avgusta je ponovo, nakon 3 godine boravila u Somboru, kako bi na osnovu kriterijuma koji se boduju donela Rešenja o kategorizaciji. Naime, u avgustu mesecu 2015. godine Komisija za kategorizaciju turističkog mesta, pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, izvršila je procenu raspoloživih podataka o obimu turističkog prometa u prethodne tri godine, procenu komunalne, saobraćajne i turističke infrastrukture i suprastrukture u okviru grada Sombora.

Komisija je bodovala kvantitativne i kvalitativne kriterijume, te je prema raspoloživim podacima donela Rešenje o kategorizaciji, s rokom važenja 3 godine. Tada, 2015. godine grad Sombor je kategorisan kao turističko mesto 3. kategorije.

U četvrtak 02. Avgusta, na poziv Gradske uprave grada Sombora, Odeljenja za privredu i turizam, Komisija za kategorizaciju turističkog mesta, ponovo je obišla Sombor i prema prvim usmenim rezultatima, grad Sombor je zadržao 3. kategoriju turističkog mesta.

Goste iz Beograda primili su Sava Dojić, član Gradskog veća za oblast finansija i privrede, Načelnik Odeljenja za privredu i turizam Ivan Kamerer sa saradnicima i direktor Turističke organizacije grada Sombora Đuro Todorić.

Komisiji je predstavljen kratak film o Somboru, a zatim su obišli zgradu Županije i zadržali se u Velikoj sali, gde im je somborski istoričar Mile Vojnović govorio o slici „Bitka kod Sente“, a kroz ovu sliku i o istoriji grada Sombora.

Tokom kratke posete Somboru Komisija je somborskim fijakerom obišla gradske trgove, posetili Gradski muzej, Galeriju „Milan Konjević“, pravoslavnu crkvu Sv. Đorđa, a nakon toga i vinariju „VRT“ i privatnu pivaru „Ravangrad“.

Prema reakciji članova Komisije, Sombor je kao i pre tri godine, na njih ostavio neodoljiv utisak, pre svega kulturno istorijska i gastro ponuda grada. Pozdravili su planove za revitalizaciju banje u Bezdanu kao i obnovu banje u Svetozar Miletiću. U narednom trogodišnjem periodu, potrebno je poraditi na povećanju smeštajnog kapaciteta kako bismo napredovali na skali kategorizacije, odnosno, pozicionirali se na drugom mestu lestvice turističke ponude.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top