Somborske vesti

Potpisani prvi ugovori za IPARD programe

 

Predstavnici Kancelarije za ruralni razvoj Vojvodine iz Stapara su juče, 06.07.2018. godine imali priliku da prisustvuju svečanoj dodeli ugovora za IPARD korisnke sredstava.

Prvih 10 ugovora u okviru IAPRD programa za sufinansiranje srpskog agrara je juče potpisano u Gradskoj kući u Subotici, a potpisivanju ugovora prisustvovali su i Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, kao i direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat.

Rešenja koja su podeljena za prve korisnike su obuhvatile poljoprivrednike iz oblasti stočarsva, voćarstva i ratarstva, a velika čast da im budu uručena prva rešenja imaju i dva poljoprivrednika iz naše okoline, jedan iz Sombora i drugi iz Bačkog Brestovca, oba se bave stočarstvom.

Branislav Bagić, poljoprivrdnik iz Bačkog Brestovca je konkurisao za mehanizaciju čija je ukupna vrednost nešto preko 100.000 evra, a dokumentaciju i sva prateća dokumenta su mu obrađivali predstavnici Kancelarije za ruralni razvoj Vojvodine.

Ovo je svakako veliki i važan momenat za srpski agrar, kao i za razvoj poljoprivrede u našem okrgu, a uskoro se očekuju i novi pozivi u okviru IPARD programa, dok su od 01. jula otovredni i nacionalni pozivi za subvencije u poljoprivredi.

Kancelarija za ruralni razvoj Vojvodine poziva poljoprivrednike da se što više uključe u ove programe i unaprede svoju proizvodnju, a kancelarija stoji na raspolaganju svim poljoprivrednicima kojima je potrebna pomoć oko dokumentacije i pripreme projekata. Telefon za informacije 062/881-21-27.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top