Somborske vesti

Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica

Javni poziv poslodavcima za dodelu subvencije za zapošljavanje teže zapošljivih kategorija nezaposlenih lica u 2018. godini raspisali su grad Sombor i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Javni poziv će biti otvoren do 7. septembra 2018. godine, a zahtev za dodelu subvencije mogu podnositi poslodavci koji pripadaju privatnom sektoru i ispunjavaju uslove propisane konkursom.

Prema uslovima navedenim u konkursu kategorije teže zapošljivih lica su: mladi do 30 godina starosti – bez ili sa niskim kvalifikacijama, mladi koji posao traže duže od 12 meseci i mladi koji su imali ili imaju status deteta bez roditeljskog staranja.

Stariji od 50 godina koji imaju status viška zaposlenih, Romi, osobe sa invaliditetom, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni i žrtve porodičnog nasilja, svrstani su u kategoriju teže zapošljivih lica.

Za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje navedenih kategorija nezaposlenih lica, grad je izdvojio 7.200.000,00, a NSZ 5.890.909,09 dinara, odnosno ukupno 13.090.909,09 dinara.

Realizacijom ove mere politike zapošljavanja bilo bi omogućeno otvaranje novih radnih mesta za 73 nezaposlena lica.

Javni poziv sa biznis planom, dostupan je ovde.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top