Somborske vesti

Deca iz bratskog grada Kišpešte u poseti Somboru

Pored grada Baje, bratski grad Sombora je i Kišpešta, 19 kvart Budimpešte. Bratska saradnja dva grada, Sombora i Kišpešte započela je tokom juna 2002 godina i veoma uspešno traje već 16 godina. U okviru ove saradnje svake godine organizuje se razmena, odnosno druženje dece iz naša dva grada, čiji je cilj ne samo druženje, već i upoznavanje specifičnosti zemlje i grada domaćina u koji dolaze.

Za decu iz Kišpešte, koja su u Sombor stigla u petak 29. Juna, predsednik Skupštine grada Sombora, prim. dr Zoran Parčetić priredio je svečani prijem i ovom prilikom poželeo im je lep boravak, pre svega mnogo druženja sa vršnjacima, igre i smeha.

„Nadam se da će vam boravak u našem gradu ostati u lepom sećanju i da će te iz našeg grada poneti neka nova znanja, nova prijateljstva a možda i simpatije, koja će vaš život učiniti bogatijim“, istakao je predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić. Prijemu dece prisustvovao je i Atila Pribila, pomoćnik gradonačelnice za oblast mesne samouprave.

Deca iz Kišpešte i njihovi vaspitači narednih deset dana boraviće u Somboru, a domaćini, grad Sombor, im je pripremio zanimljiv program – od upoznavanja Som- bora i okoline, boravka u Ekološkoj učionici „Baračka“, posete kampu Crvenog krsta, vožnje lađicom „Tatjana“ , posete banji Junaković, do celodnevnog izleta u Suboticu, gde će posetiti Palić i zoološki vrt.

Smeštaj za decu iz Kišpešte obezbedio je grad Sombor.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top