Somborske vesti

Sredstvima projekta „Veliko srce“ uređeno dečje igralište u dvorištu vrtića „Maslačak“ u Somboru

Zahvaljujući projektu „Veliko srce“ koji realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i Eurobanka, sredstvima prikupljenim istoimenom humanitarnom karticom, uređeno je igralište u dvorištu vrtića „Maslačak“ Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ u Somboru.

Donatorskim sredstvima u iznosu od 1,2 miliona dinara, postavljen je novi mobilijar, a stari je obnovljen, kako bi deca tokom igre bila bezbedna i bezbrižna.

Predstavnice donatora, Aleksandra Kecojević ispred Fondacije Divac i Magdalena Tatić, ispred Eurobanke, istakle su da se zajednički projekat „Veliko srce“ sprovodi osam godina.

„Tokom prethodnih godina obnovljeno je, uključujući i igralište u somborskom vrtiću, 46 igrališta, uređen je veliki broj školskih prostorija i zdravstvenih ustanova, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rad i razvoj najmlađih“, istakle su predstavnice donatora.

Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, zahvalio se na donaciji i istakao da lokalna samouprava u saradnji sa PU „Vera Gucunja“ kontinuirano radi na poboljšanju usluga ove ustanove.

„Lokalna samouprava je u proteklom periodu proširila kapacitete dogradnjom objekta u Sportskoj ulici, uredili smo dvorišta u vrtićima i enterijere ustanova kako bi doprineli kvalitetnijim sadržajima u vrtićima. Sve to činimo rukovodeći se idejom da je ulaganje u obrazovanje ne samo najhumanije i najmudrije, nego je kao ulog na najduže staze i najisplativije“, rekao je Sarač.

Direktorka PU „Vera Gucunja“ Aleksandra Perović zahvalili se donatorima ističući da se značaj donacije može sagledati sa tri aspekta: edukativnog, aspekta fizičkog razvoja i sa aspekta igre i zabave koji su u razvoju mališana najznačajniji.

Mališani su se donatorima zahvalili kratkom i efektnom priredbom, kojom su na najbolji način predstavili vrtić i Sombor.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top