Somborske vesti

Tijana Kabić pobednica 9. Noćnog polumaratona!

U subotu 23. juna održano je deveto izdanje Noćnog maratona u Novom Sadu – jedne od najposećenijih trka u našoj državi, a koja se održava na Dan Dunava i njemu u čast. Posebnost ove trke jeste što je start trke u 20h odnosno u 22h tako da se veći deo trke trči noću. Prijatniji i svežiji vremenski uslovi u subotu uveče privukli su više od 1.100 finišera iz celog sveta da trče novosadskim Sunčanim kejom.

Ekipa atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' Sombor imala je 21 finišera na jednoj od tri trke koje su održane u sklopu ove manifestacije. Najveći uspeh ostvarila je Tijana Kabić koja je pobedila na polumaratonskoj trasi dugoj 21 kilometar u vremenu 1:28:34 što je ujedno i novi lični rekord somborske šampionke. Polumaraton su istrčali i Milica Stojšić, Tamara Rnjak, Bojana Marić, Petar Šuša, Zoran Nikolić, Ilija Zvekanov, Ljubiša Gudelj, Atila Sič, Slobodan Dragić i Mladen Ardalić.

Uspešna je bila još jedna članica Somaratona i to Vesna Bogišić Vicko koja se takođe popela na pobedničko postolje na trci na 7 kilometara istrčavši treće mesto od ukupno dvestotine finišerki na sedam kilometara. Među finišerima našli su se i Ljerka Vukmirović, Marijana Vuković, Nataša i Lea Sič kao i Milan Kovačić.

Sombor je u subotu dobio još jednog ''zvaničnog'' maratonca jer je svoju prvu maratonsku dužinu od 42 kilometra istrčao somaratonac Miloš Petrović, a najtežu atletsku disciplinu uspešno su istčali i Tijana Odobašić, Miloš Stambolija i Damir Marković.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top