Somborske vesti

Na Forumu gradonačelnika u Kini prestavljeni potencijali Sombora

Na Forumu gradonačelnika zemalja istočne i jugoistočne Evrope i Narodne Republike Kine, održanom u južnom kineskom gradu Ningbou u Kini, Branislav Svorcan, pomoćnik gradonačelnice i Kristina Harjung, mlađi savetnik u Odseku za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima, predstavili su investicione, turističke i potencijale grada Sombora u oblasti kulture.

Forumu su prisustvovali predstavnici dvadesetak gradova, a grad Sombor je ove godine prvi put dobio priliku da se nađe u malom krugu gradova iz Srbije i okruženja, koji su predstavili svoje potencijale kineskim partnerima i investitorima.

Skup je organizovan u okviru inicijative NR Kine ”Put i pojas”, čiji je cilj ekonomsko, kulturno i turističko povezivanje gradova iz 16 država istočne i jugoistočne Evrope i kineskih gradova. Ova inicijativa se u Srbiji već ostvaruje kroz nekoliko infrastrukturnih projekata kineskih kompanija.

Na trodnevnom skupu predstavljene su i razmenjene informacije o mogućnosti efikasnog učešća kineskih kompanija u izgradnji putne i transportne infrastrukture, kako bi se omogućio brži i bezbedniji transport robe i putnika na tržišta evropskih zemalja.

Učesnici Foruma obišli su severnu kinesku provinciju Liaoning gde im je, u gradovima

Dalian i Šengjang, predstavljen rad brojnih kineskih kompanija iz oblasti autoindustrije, brodogradnje, elektroindustrije i prezentovane tradicionalne kineske rukotvorine i kulturno nasleđe.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top