Somborske vesti

Festival fotografije Srbije održan u Somboru

Trodnevni Festival fotografije Srbije održan je u Somboru od 8. do 10. juna. Postavka u Velikoj galeriji KC "Laza Kostić", gde je prikazana Republička izložba serija fotografija, i u Maloj galeriji gde je predstavljeno deset najboljih fotografija Foto saveza Srbije trajaće do 21. juna.

U okviru Festivala fotografije Srbije, u galerijskim prostorima Kulturnog centra Laza Kostić i u Gradskom muzeju u Somboru prikazano je preko 200 najboljih fotografija osamdesetak umetničkih fotografa, članova Foto Saveza Srbije nastalih tokom poslednjih godinu dana .

U vreme komercijalizacije i trenda digitalizacije, izložbe fotografija ove vrste čuvaju tradicionalne vrednosti umetničke fotografije.

"Vrednost ove izložbe koja je sada u Somboru, znači naših najboljih fotografa, je u tome što su to klasične fotografije, što su to fotografije isprintane, mogu lepo da se gledaju... nije reč o puštanju projekcija preko video bima što u stvari nije doživljaj fotografije. Srbija je, mislim, dosta jaka svetskom nivou, što se može zaključiti po broju ostvarenih poena koje članovi Foto saveza Srbije ostvaruju na međunarodnim izložbama...u krajnjem slučaju, Srbija je jedan od osnivača svetske fotografske organizacije (FIA) , tako da bi se moglo reči da smo pri vrhu", istakao je Dušan Kozoderović, predsednik Foto kino i video kluba "Rada Krstić" iz Sombora.

Tokom festivala održana je godišnja Skupština Foto saveza Srbije, prezentacija foto opreme i foto safari a domaćini, članovi Foto kino i video kluba Rada Krstić iz Sombora, po rezultatima ističu svoje zapaženo peto mesto u Srbiji i najavljuju za kraj godine svoju 60. jubilarnu klupsku izložbu fotografija.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top