Somborske vesti

Osmi Green Town Jazz Fest Sombor

Za Osmi Green town jazz fest koji se održava 21. i 22. juna u bašti Bowling centra Bowlingstones Sombor organizatori su pripremili novi, vrlo interesantan program o kome će ljubitelji jazza sigurno dugo pričati.

Program će biti otvoren od 19h u Galeriji Kulturnog centra izložbom “Fusion“ fotografa Branka Maleševića i slikara Sanje Petrović i Branislava Suvajdžića, iskrenih ljubitelja jazz umetnosti.

U bašti bowling centra Bowlingstones od 20h na osmom festu prvi nastupaju Kamerni Tamburaški orkestar muzičke škole Petar Konjović sa dirigentom Đurom Parčetićem na čelu, a izvodiće laku klasiku, savremene jazz kompozicije i filmsku muziku čime će dokazati da tambura može sve.

Nakon njih planiran je nastup Istria Vojvodina kvartet Grubušić, Grabec koji će pored jazz standarda predstaviti i autorsku muziku.

Za završetak prve večeri nešta potpuno neobičajeno za jazz fest Drum Summit professor Miroslav Karlovič i učenik Petar Radmilović kao bubnjari predvode jazz bend.

Drugog dana mladi ali već afirmisani Long Play će posle 20h predstaviti deo svoje autorske muzike i svetske jazz standarde ojačan gostom iz Beča Mras Werner – bubanj.

Prvi put u Somboru ksilofonista Miloš Branisavljevic i njegov Kvartet+1 će predstaviti svoju autorsku muziku.

Za završetak druge večeri spona Beča, Novog Sada i Sombora je ujedinila muzičare koji da će uz pomoć pevačice Nevene Reljin Somborskoj publici prvi put predstaviti retko izvođene jazz kompozicije u okviru Wien – Novi Sad Connection.

Sve bliže informacije o program i učesnicima na www.greentownfest.rs.

Kao i na svim dosadašnjim Green town festovima ulaz za sve ljubitelje jazza je slobodan, a Vaše stolove možete rezervisati na tel. 063 437 7112 i u bowling centru Bowlingstones lično ili na tel. 025 437 711.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top