Somborske vesti

Nataša i Vladimir - plesni par iz Sombora koji niže uspehe

Moderan ples je sve popularniji danas, on mnoge inspiriše, a kažu i da je to velika strast koja budi emocije i osećaj za lepotu. Pokret ljudskog tela postaje umetnost, a to dokazuje i mladi plesni par iz Sombora koji niže uspehe u ovom sportu.

Nataša i Vladimir su drugari iz razreda. Oboje treniraju ples i to vrlo uspešno. Proteklog vikenda su osvojili drugo mesto na prvenstvu države u latino američkim plesovima, a bili su i u Moldaviji na Svetskom prvenstvu gde su predstavljali Srbiju. Tada su osvojili 32. mesto u najjačoj disciplini - svih deset plesova. Kažu da im je takvo iskustvo dragoceno.

"Konkurencija je bila jaka i trema je bila velika, nekako smo se izborili i stekli odlično iskustvo. Videli smo kako to izgleda i koliko još moramo da radimo da bismo dostigli njihov nivo", kaže Nataša Kosanović .

"To je jako lepo i veliko iskustvo. Nije mala stvar, neko od sportista nikada ne ode na Svetsko prvenstvo, a Nataša i ja smo posle 6 meseci treniranja uspeli da se plasiramo ,kako god da smo prošli savršeno je", ispričao nam je Vladimir Gubica.

U ples su se zaljubili pre nekoliko godina, a kao par plešu manje od godinu dana.

"To je ogroman uspeh, pogotovo za tako kratko vreme, gde su posle mesec dana partnestva postali vice šampioni države u deset plesova , plasirali se na Svetsko prvenstvo , osvojili Kup Srbije u latino američkim plesovima , osvojili Kup Srbije u svih 10 plesova, što je i najteža disciplina", sa ponosom ističe Lado Božić, trener ovih mladih sportista.

"Veoma je lepo kada znaš da plešeš i pokažeš drugima koliko znaš i koliko je ples fascinantan sport da svakoga zaseni", naglasio je Vladimir.

Nataša se složila I isparičala nam zašto voli da pleše: "Volim ritam i muziku , upoznala sam mnogo divnih drugara ovde. Volim energiju koju imamo Vlada i ja, volim što plešem sa najboljim drugom".

Nataša i Vladimir nastavljaju da plešu. Lepršavi stil i strastveni zanos sambe, rumbe , mamba i džajva ih inspiriše, a trener ističe da su oni dragulj koji treba pažljivo brusiti.

Izvor: RTV

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top