Somborske vesti

ARK Somaraton: 14. Memorijalna trka "Dragutin Tomašević"

U organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, Opštine Petrovca na Mlavi, Sportskog saveza Petrovca i MZ Bistrica 25.maja 2018. organizovana je četrnaesta po redu memorijalna trka "Dragutin Tomašević" u dužini od 10 km. između Bistrice i Petrovca.

Na ovoj trci oboreni su rekordi po broju učesnika. Velikanu ovoga kraja, prvom olimpijcu-maratoncu, rođenom u Bistrici, Dragutinu Tomaševiću u čast trčalo je više od 1500 takmičara, od predškolskog uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola, do seniora i seniorki. Promoter trke ove godine bila je naša proslavljena atletičarka, Vukosava Đapić Atanacković, jedna od najboljih sprinterki u Srbiji.
U konkurenciji seniora pobednik ovogodišnje trke bio je Stenli Kipruto iz AK „Mladost“ Užice a među damama najbrža je bila je Teodora Simović iz Atletskog kluba „Novi Pazar“.

Među 270 učesnika trke bili su i članovi ARK Somaraton Lazar Rišar i Arpad Šarkezi koji su zahtevnu stazu sa nekoliko uspona uspešno istrčali i postigli zapažene rezultate.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top