Somborske vesti

Somborska opšta bolnica nastavlja sa trendom uvođenja novih hirurških intervencija

Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru nastavila je trend osavremenjavanja i uvođenja novih procedura i intervencija.

Najnoviji poduhvat lekari somborske bolnice realizovali su nedavno, kada je dežurna hirurška ekipa uradila laparaskopsku operaciju slepog creva.

Hirurzi, dr Andrej Šimon, prim. dr Božidar Vukmirović, dr Vajk Belanji i anesteziolog dr Slavica Babić, koji su uradili laparaskopsku apendektomiju kažu da odluka o načinu intervencije nije bila laka.

„Prvi put u istoriji somborske hirurgije, u kasnim noćnim satima, doneli smo odluku da uradimo hitnu laparaskopsku operaciju slepog creva. Bili smo sigurni u svoje znanje i doneli smo odluku da uradimo laparaskopsku operaciju jer je bila u interesu pacijenta“, navode hirurzi.

Hirurzima su čestitali direktor Opšte bolnice dr Dragan Rastović, načelnik Odeljenja opšte hirurgije dr Siniša Zarić, kao i ostale kolege hirurzi.

Nije izostala ni čestitka predsednika Skupštine grada Sombora prim. dr Zorana Parčetića, začetnika razvoja laparaskopske hirurgije u Somboru.

„Kao jednom od pionira razvoja laparaskopske hirurgije u Somboru veoma mi je drago da se nastavlja trend uvođenja novih laparaskopskih procedura. Ovim će benefit imati pacijenti koji će lakše podnositi postoperativni tok, a kraćim bolničkim lečenjem će se ostvariti i značajne uštede u zdravstvu“, istkao je prim. dr Parčetić.

Kako navode hirurzi, operacija upale apendiksa, u narodu poznatog kao upala slepog creva kreće se u relacijama od najlakših, koje traju nekoliko minuta, do gotovo najkomplikovanijih koje mogu trajati i više sati. Svetski trend je da se u komplikovanim slučajevima preduzimaju laparaskopske operacije.
Pacijent kojem je laparaskopski operisano slepo crevo se, prema rečima dr Andreja Šimona, dobro oseća i otpušten je na kućno lečenje.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top