Somborske vesti

Somaratonci na 31. Beogradskom maratonu

U subotu 21. aprila održana je najveća sportska manifestacija u našoj zemlji – Beogradski maraton koji se ove godine održao po 31 put. Sedam hiljada učesnika iz celog sveta uzelo je učešće na maratonskoj i polumaratonskoj trci. Veoma toplo vreme bilo je pravi izazov za sve trkače da na najbolji način završe svoje trke.

Atletsko rekreativni klub ‚Somaraton‘ iz Sombora je takođe bio deo ovog velikog trkačkog spektakla. Najbrži somaratonac na maratonskoj distanci u dužini od 42kilometra bio je Damir Marković sa vremenom od 3 sata 19 minuta i 20 sekundi i 38 mestom u generalnom plasmanu od 900 trkača koji su završili maraton. Najtežu atletsku disciplinu istrčali su i Lazar Rišar, Milan Kovačić, Đorđe Vučković, Miloš Stambolija kao i dama Suzana Filipović.

Upola kraću distancu polumaratonsku distancu najbrže je istrčao Miloš Kesić u vremenu 1:27:30 što je bilo dovoljno za 34 mesto od nekoliko hiljada finišera. Dvadeset i jedan kilometar su istračali još i Zoran Nikolić, Arpad Šarkezi, Maja Bodrožić, Biljana Vezmar, Slobodan Dragić, Atila Sič i Tijana Odobašić.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top