Somborske vesti

U Somboru održan 14. susret "oldtajmera"

U Somboru je održan 14. susret starovremenih vozila. Okupilo se preko 100 ljubitelja starih motornih vozila.

Veliki broj posetilaca i izlagača okupio se na Trgu Svetog Trojstva u Somboru na 14. susretu starovremenih vozila. Na skupu su se mogle videti mađarske, hrvatske, ali i britanske tablice.

Dan Houghton iz Engleske doselio se u Srbiju pre 15 godina i to sasvim slučajno. Rado dolazi na susrete oldtajmera, poseduje tri strarovremena vozila, a najdraži mu je onaj iz 1959. godine - MG kupe. Napravljeno je svega devet hiljada ovakvih modela u svetu, pa se može reći da su vrlo retki.

"Ovaj auto ima volan sa leve strane iako je napravljen u Engleskoj. Razlog je što je bio planiran za američko tržište. Kupio sam ga u Americi i dovezen je brodom u kontejneru u Englesku. Železnicom sam ga dovezao iz Engleske u Srbiju", rekao je Dan Houghton.

Kolekcionari kažu da se auto čuva kao malo dete, mnogi od njih nisu prvi put na susretu starovremenih vozila u Somboru, a pored tradicionalnih spačeka, naišli smo i na popularnu "Ajkulu".

"Poluautomatik je, 1971. godište, ja sam drugi vlasnik vozila, u voznom stanju je, ali samo na susrete idem sa njim", kazao je Tihomir Gorijanac iz Mađarske.

Poznati somborski kolekcionar starih vozila proslavio je ove godine 51 rođendan svog fiće "kontraša" ili "avionca". Svojom bojom karoserije i felni odudarao je od drugih.

"Malo je bila drugačija žuta, a meni se ova baš svidela. I ova plavo bela kombinacija, fabrika to nije radila. Pitali su me zašto sam to tako radio, ja kažem meni se to tako više sviđa", rekao nam je Stanoje Racić, kolekcionar iz Sombora.

Posetioci su mogli da uživaju u uglancanim četvorotočkašima - tristaćima, fićama, zastavama, opelima...

"Imamo ove godine prvi put i posetu iz Slovenije, tradicionalno iz Bosne, Hrvatske i Mađarske. Očekujemo preko 70 vozila, a ekskluziva ove godine nam je MG iz Velike Britanije", istakao je Dragan Bokun, organizator.

Nakon izložbe vremešni lepotani krenuli su put Apatina.

Izvor: RTV

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top