Somborske vesti

U Somboru i službenici grabuljaju

Da sa somborskim zelenilom nema šale, znaju ovdašnji komunalci odavno, pa je bezmalo kompletan pogon zaposlenih u JKP „Zelenilu“, sa mehanizacijom i opremom, uključujući povremeno i radnike iz kancelarija, prethodnih dana bio angažovan u kampanji kosidbe javnih zelenih površina u gradu.

Nakon što je proteklog vikenda obavljena kosidba na Staparskom putu (do Mašinske radionice „Čistoće“), u ulicama Mite Popovića, Alekse Šantića, kao i Samka Radosavljevića, na Selenči, kampanja je nastavljena i ove sedmice kada su pokošene Ulica 21. oktobra, Konjovićeva, Filipa Kljajića, Matije Gubca, Venci, Dvanaeste Vojvođanske udarne brigade, Nike Maksimovića, Rade Končara, Rade Drakulića, Ernesta Kiša, Prvomajski bulevar i Josifa Pančića.

Punim intenzitetom i uz angažovanje sveg raspoloživog ljudstva, opreme i vozila, pokošeni su i Bezdanski put, Park „Logor“, Apatinski put, nastavak Venaca, Park heroja kod Županije, završetak Ulice Samka Radosavljevića, Sonćanski put, Bela Goluba i Kneza Miloša, a kampanja se nastavlja i narednih dana.

Mada su duboko svesni da rade na poslovima koji kraja nemaju, o tome koliko su vremenski uslovi sa dosta vlage u tlu doprineli bržem rastu trave, svedoči i činjenica da je na glasovitim somborskim vencima već moralaa biti obavljena i druga kosidba, iako je od prve proteklo svega desetak dana. Kako je prvi kvartal godine bio obeležen obilnim padavinama, posla za radnike „Zelenila“ biće, po svemu sudeći, i u narednim mesecima kada je u pitanju kosidba, što će zbog politike poslovodstva naterati i kancelarijske radnike da upoznaju čari lepih i sunčanih dana. Em je zdravije bivati što više na svežem vazduhu i baviti se fizičkim radom, em ostavlja bolju sliku kod njihovih sugrađana.

Izvor: Dnevnik.rs

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top