Somborske vesti

Na glavnoj ulici za sva vozila zabranjen saobraćaj

U pešačkoj zoni Sombora zabranjen je saobraćaj za sva vozila, propisano je Odlukom o uređenju grada Sombora.

Izuzetno, na zahtev zainteresovanog lica, Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora može odobriti prolaz vozilima u pešačkoj zoni u sledećim slučajevima:

– u vremenu od 5.30 do 7.30 časova – sopstvenim vozilima nosivosti do 5 tona za snabdevanje preduzeća, prodavnica, ugostiteljskih objekata i radnji;

– u vremenu od 5.30 do 7.30 časova i od 12.00 do 16.00 časova – vozilima koja za potrebe vlasnika objekata u pešačkoj zoni vrše selidbu, dostavu bele tehnike, nameštaja, ogrevnog materijala, kao i vozilima za potrebe građenja, izvođenja radova na adaptaciji, sanaciji, rekonstrukciji i održavanju objekata u pešačkoj zoni;

– u vremenu od 00.00 do 24.00 časa vozilima koja služe za ličnu upotrebu lica koje ima nesposobnost donjih ekstremiteta od 60 i više procenata.

Vozilima javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova, Ministarstva unutrašnjih poslova i inspekcijskih organa dozvoljen je prolaz, odnosno prolaz i zaustavljanje u pešačkoj zoni, za vreme vršenja intervencija.

Nadzor nad sprovođenjem navedene odluke, odnosno kretanju vozila u pešačkoj zoni, vrši Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave Grada Sombora putem komunalne inspekcije i komunalne policije. Nadzor se vrši svakodnevno, u prepodnevnim i popodnevnim satima i u dane vikenda. U slučaju nepoštovanja odredbi Odluke o uređenju grada nadležni komunalni inspektor i komunalni policajac preduzimaće propisane mere.

„Apelujemo na građane da se pridržavaju propisane zabrane saobraćaja u pešačkoj zoni grada“ navodi se u obaveštenju Odeljenja inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top