Somborske vesti

Za projekat „Somnibus –palata kulture“ Ministarstvo kulture odobrilo osam miliona dinara

Grad Sombor je na konkursu Ministarstva kulture i informisanja „Gradovi u fokusu 2018“ prijavio projekat „Somnibus – Palata kulture“, a konkursna komisija je projekat podržala sa osam miliona dinara.

Vrednost projekta „Somnibus“ je mnogo veća jer je njime obuhvaćena rekonstrukcija Grašalković palate i njena prenamena u svojevrsni centar kulture. S obzirom na lokacije ustanova kulture u gradu, premeštanjem Kulturnog centra „Laza Kostić“, koji je trenutno na dve lokacije, u Palatu kulture, uspostavio bi se jedinstveni centar kulture. Palata kulture bila bi, kako je u opisu projekta navedeno, „centar prezentacije sveta u Somboru i Sombora u svetu“.

U koje svrhe će odobrena sredstva biti utrošena biće poznato kada se objave kompletni rezultati konkursa. Ukoliko konkursna komisije ne odredi namenu sredstava o tome će odlučiti projektni tim „Somnibusa“.

Za ukupno vođenje projekta odgovoran je član Gradskog veća grada Sombora za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač, a ostali članovi tima su gradski arhitekta Milan Stojkov, Milivoje Mlađenović, prof. Pedagoškog fakulteta i Bojana Nešović, koordinatorkla Kancelarije za mlade grada Sombora.

Na konkursu „Gradovi u fokusu 2018“ odobrena su 22 projekta u ukupnoj vrednosti od 150 miliona dinara.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top