Somborske vesti

Zbirka poetičnih misli "U šapatu titraj" Nine Novak Oiseau

U utorak, 10. aprila 2018. godine u 18 sati u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki (Dečje odeljenje) održaće se predstavljanje vizuelne zbirke poetičnih misli "U šapatu titraj" Nine Novak Oiseau.

Veče reči. Veče muzike. Veče putovanja po prirodi i dubinama čovekovog emotivnog sveta. Veče za dušu. Upravo te reči najbolje opisuju projekt U šapatu titraj pesnikinje, spisateljice, kantautorke, kritičarke i muzičke novinarke Nine Novak Oiseau.

Autorka u svom delu U šapatu titraj pretvara u reči neprimetne detalje iz sveta prirode i uz pomoć zaboravljenih životnih mudrosti, skrivenih iza stihova, putuje po dubinama postojanja. Na svoj suptilan način slavi sitnice, kao što su klas žita, list drveta ili kap vode, koji u današnje vreme ostaju zanemareni, iako se upravo u njima skrivaju izuzetne vrednosti koje u suštini predstavljaju izvor života. Već i sam naslov razotkriva da se radi o misaonim stihovima, nastalima u trenu i u šapatu, mada se iza njih kriju egzistencijalna pitanja te poruke koje u ljudima bude treperenje. Vizuelnu zbirku i čitanje stihova na večerima Nina Novak Oiseau nadograđuje video-animacijom grafičke dizajnerke Neže Trobec i muzikom bubnjara, kompozitora i pedagoga Aleša Rendlea, inače redovnog člana Big Banda RTV Slovenija.
Neža Trobec poetične je misli i likovno prikazala, a svojim radovima još dodatno naglašava malenkosti obuhvaćene u stihovima, zbog čega čitalac zaista dobija mogućnost vraćanja ka pojedinim mislima kako bi o porukama mogao razmisliti i razmišljati, a istovremeno i produbiti svoj odnos kako sa prirodom, tako i sa sobom. Stihove i njihove likovne prikaze prate reči priznatog kompozitora, muzičara i fotografa Lada Jakše.

U programu učestvuju Nina Novak Oiseau, autorka i Nataša Turkić, vd direkotorica Biblioteke.

 

 

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top