Somborske vesti

Somborke odlične na Balkanskom šampionatu održanom u Istanbulu

Na Balkanskom šampionatu u sportskom karateu za seniore u Istanbulu, u Turskoj, punim sjajem zasjale su takmičarke karate kluba "Somborac". Sa ovog veoma cenjenog i jakog takmičenja učenice trenera Petra Kosanovića svom gradu su donele dve medalje: srebro i bronzu.

Balkansku vicešampionsku titulu u pojedinačnoj konkurenciji osvojila je Jelena Leković. Jelena je ostvarila 4 ubedljive pobede u konkurenciji 24 najbolje seniorke Balkana. Ovo je, do sada, Jelenin najznačajniji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji seniorki. U ekipnom delu izvođenja kata , kata tim u sastavu: Jelena Leković , Vanja i Tijana Saveski zauzeo je treće mesto. Bila je ovo provera trenutne forme reprezentativnog kata tima,u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 10.do 13.maja u Novom Sadu.

Na ovom 20. po redu Balkanskom prvenstvu za seniore nastupilo je 11 reprezentacija sa 340 takmičara. Takmičenje je trajalo dva dana 24. i 25.marta , a odvijalo se po pravilima Svetske karate federacije.

U sveukupnom plasmanu po broju medalja , Srbija je zauzela 2.mesto sa osvojenih dve zlatne, četiri srebrne i jedanaest bronzanih medalja.
Reprezentacija Srbije u katama, koju vodi selektor Petar Kosanović osvojila je čak 7 medalja : 2 srebrne i 5 bronzanih i zauzela 1.mesto po broju osvojenih medalja u katama.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top