Somborske vesti

Unapređenje rada seoskih mesnih zajednica

Gradska uprava grada Sombora organizovala je, 16. marta 2018. godine, sastanak sa predsednicima saveta seoskih mesnih zajednica. Tema sastanka bila je unapređenje rada seoskih mesnih zajednica radi zadovoljavanja opštih, zajedničkih i svakodnevnih potreba i interesa žitelja somborskih sela.

Sastanku su prisustvovali predsednici ili zamenici svih mesnih zajednica, a ispred Gradske uprave grada Sombora – Helena Roksandić Musulin, načelnica Gradske uprave, Milanka Krstić, načelnica Odeljenja inspekcije i komunalne policije, Gabor Bujak, pomoćnik načelnika Odeljenja za opštu upravu i Jasna Đorđević, matičar.

Predsednici saveta MZ su naveli koji su najčešći komunalni problemi u njihovim selima, saradnju sa organima grada i javnim preduzećima ocenili su kao dobru i predložili da se organizuje edukacija sekretara mesnih zajednica, kako bi žiteljima sela mogli pružiti informacije iz onih oblasti zbog kojih MZ i postoji.

Načelnica Odeljenja inspekcije i komunalne policije istakla je da će komunalni policajci i inspekcija, do kraja marta obići sva somborska sela i uputiti građane i sekretare mesnih zajednica na koji način da prijave problem koji uoče, što je prvi korak ka rešavanju.

Načelnica Gradske uprave je istakla da je ovo samo prvi sastanak, te da će se svaki naredni organizovati prema potrebi i pozvala predsednike saveta MZ da sačine listu prioriteta u njihovim selima.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top