Somborske vesti

Počelo uručenje penzionerskih kartica

Penzionerske kartice danas (06.03.2018.) su uručene 30-ak penzionera. Kartice su penzionerima uručili Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora i Jasna Miljenović, direktorka somborske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Zamenik gradonačelnice je pozdravio penzionere i istakao da je na lokalnoj samoupravi da se potrudi da sa što većim brojem privrednih subjekata ostvari saradnju „da kartice ne budu samo mrtvo slovo na papiru, već da penzionerima omoguće popuste što i jeste njihova svrha“.

„Prilikom promocije penzionerske kartice u Beogradu dobili smo prvih 60 kartica za somborske penzionere. Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja, sa PIO Fondom Srbije, ukupno će izraditi 1.750.000 kartica i nadamo se da će do kraja aprila svaki penzioner dobiti karticu. Ovo je mali znak pažnje kojim želimo da vam da se zahvalimo na svemu onome što ste do sada uradili za generaciju mladih ljudi“, kazao je Ratković.

Direktorka somborske filijale PIO Fonda je navela da u Srbiji ima 1.750.000 penzionera, od kojih oko 20.000 u Somboru i somborskim selima, a na području Zapadnobačkog upravnog okruga, koji je područje rada ove filijale, 43.000 penzionera.

„Izrada penzionerske kartice za penzionere je besplatna, a ostatak kartica biće sukcesivno dostavljen u filijalu i tada ćemo obavestiti o tome. Rok za podizanje kartica nije ograničen, on je trajan i zavisiće od slobodnog vremena i zdravlja penzionera kada će ih podići na šalterima filijale Sombor u vremenu od 7.30 do 15.30 časova. Kartice važe uz lični dokument, personalizovane su i nisu prenosive. Budući penzioneri uz rešenje o penzionisanju, na šalterima filijale dobijaće i penzionerske kartice“, kazala je Miljenović i pozvala sve poslodavce, privatnike, preduzetnike koji posluju na teritoriji grada Sombora, okruga i cele zemlje, da u skladu sa svojim poslovnim politikama i delatnostima, penzionerima ponude pogodnosti koje bi im olakšale materijalnu situaciju.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top