Somborske vesti

Apel građanima, privrednim i drugim pravnim licima da čiste sneg i led ispred svojih objekata

Ledeni dani na teritoriji grada Sombora, kao i u celoj Srbiji, prema najavi i upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda očekuju se i narednih dana, odnosno do subote, 3. marta 2018. godine.

Na oprez i potrebu uklanjanja snega i leda sa trotoara, upozorava i apeluje Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora.
Građani, preduzeća i druga pravna lica dužni su da, u skladu sa Odlukom o održavanju čistoće i čišćenju snega, čiste sneg i led sa trotoara i to – svako ispred svog objekta.

Čišćenje snega i leda sa prilaznih puteva i trotoara oko stambenih i stambeno-poslovnih zgrada organizuju upravnici stambenih zajednica, a ispred neizgrađenog građevinskog zemljišta nosioci prava svojine, odnosno prava korišćenja na istom.
Trotoar i prilaz ispred objekata u izgradnji dužni su da čiste investitori radova na objektima.

Trenutno stanje, kada je čišćenje snega i leda sa trotoara i ispred prilaza objektima u pitanju, kako u gradu, tako i somborskim selima je zadovoljavajuće.
Komunalna inspekcija i komunalna policija će i narednih dana vršiti kontrolu čišćenja snega i leda sa trotoara u gradu i somborskim selima, a u slučaju neuklanjanja snega i leda postupiti u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i primeniti propisane kaznene mere.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top