Somborske vesti

Stižu voda i struja u Ličku ulicu u Somboru

Dobra vest za desetak domaćinstava u Ličkoj ulici u Somboru. Počele pripreme za parcelisanje i uknjižbu kuća i placeva

ŽITELjE desetak kuća u Ličkoj ulici na Čonopljanskom putu, na periferiji Sombora, koji godinama žive bez struje i vodovoda, obradovala je vest gradske MZ Crvenka da su, posle decenije čekanja na elementarne životne uslove, preduzeti prvi koraci kako bi njihov problem bio rešen.

Iz ove MZ saopštavaju da je na njihovu inicijativu Gradska uprava Sombora izdvojila sredstva za finansiranje projekta parcelizacije i uknjižbe kuća i placeva u Ličkoj ulici. Elektrodistribucija Sombor već je izradila projekat niskonaponske mreže, kako bi svojim sredstvima, čim dozvole vremenske prilike, ekipe ovog preduzeća krenule sa neophodnim radovima sa ciljem da se sve kuće priključe na elektromrežu.

Vlasnici kuća priznaju da su pre više od jedne decenije, svoje domove podigli "na divlje" i ističu da su podneli zahteve za legalizaciju. Oni tvrde da su im nadležni u lokalnoj samoupravi obećali da će njihov problem biti rešen do decembra prošle godine, što nije ispunjeno, pa su sada zadovoljni što su, ipak, stvari krenule s mrtve tačke.

Stanovnici Ličke ulice vele da su dosta toga učinili što je od njih traženo, kako bi se priključili na elektroenergetsku mrežu. Kako naglašavaju, sami su kupili i postavili drvene bandere, nabavili kablove, ali se onda ispostavilo da su stubovi postavljeni na privatnoj parceli i da ne mogu da dobiju priključke.

Vlasnici tih parcela, njih 17, krajem 2016. godine, trebalo je da daju saglasnost za postavljanje stubova, ali je jedan od njih tu dozvolu uskratio, ceo postupak je pao u vodu, jer je Elektrodistribucija radove morala da odloži. Sada, posle malo više od godinu dana, i taj problem će biti okončan.

Stanovnici Ličke ulice, u gradskoj MZ Crvenka, nadaju se da će uskoro dobiti i vodovod. Jer, kako ističu, bageri somborskog JKP "Vodokanal" počeli su da kopaju kanale za postavljanje vodovodnih cevi.

OD PROLEĆA NEĆE KUPOVATI VODU

CEO posao oko izgradnje vodovodne mreže u Ličkoj ulici, u gradskoj MZ Crvenka u Somboru, kako se očekuje, trebalo bi da bude završen do proleća, posle čega žitelji neće više morati da kupuju vodu za piće.

Izvor: Večernje novosti

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top