Somborske vesti

Sombor u subotu, 17. februara, proslavlja 269 godina od sticanja statusa slobodnog kraljevskog grada

Povodom proslave Dana grada Sombora, 17. februara, pripremljen je niz prigodnih manifestacija, koje odslikavaju ne samo bogatu istorijsku prošlost, već i sadašnjost sa svim izazovima koje je ovo vreme stavilo pred aktere društvenog i političkog života i građane.

U petak, 16. februara 2018. godine u Industrijskoj zoni Sombor (Staparski put bb), u 11.00 časova, biće otvoren prodajni centar traktora i poljoprivredne mehanizacije „RTI d.o.o.“ Sombor.

Knjiga „Istorija Sombora – grad kroz vekove“, biće promovisana u Svečanoj sali Skupštine grada u 18.00 časova, a u 20.00 časova u Svečanoj sali Gradske kuće, svečani koncert će održati profesori Muzičke škole „Petar Konjović“.

Na drugom kraju grada, u GH „Mostonga“, u 20.00 časova, sportski spektakl pod nazivom „Serbian Battle Championship 16“.

U subotu, 17. februara 2018. godine – od 9.00 do 9.30 časova, u Svečanoj sali Skupštine grada, domaćini će dočekati goste iz prijateljskih i bratskih gradova, a potom sa njima prisustvovati nizu dešavanja priređenih od platoa ispred zgrade „Županije“, duž cele ulice Kralja Petra Prvog, Trga Svetog Đorđa i Trga Svetog trojstva.

U 11.00 časova u Galeriji „Milan Konjović“ biće otvorena izložba pod nazivom „Slikarstvo Milana Konjovića 1913-1918.g.“, a u 12.00 časova je Svečana akademija „Vek građanskog Sombora – u predvečerje velikog rata i prisajedinjenja Srbiji 1918. godine“.

Na Svečanoj akademiji, prim. dr Milanu Zobenici, biće uručena Povelja grada za dostignuća u 2017. godini, a zaslužnim pojedincima i organizacijama zahvalnice za afirmaciju i promociju Sombora i podizanje ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

U Gradskom muzeju biće organizovane dve izložbe, od 19.00 časova „Sombor na starim razglednicama“, a od 19.30 časova „Veliki rat na fotografijama“.

Premijera pozorišne predstave „Kad bi Sombor bio Holivud“ biće u 20.00 časova u Narodnom pozorištu, a od 21.30 časova na Trgu umetnosti nastupaju Dejan Petrović i orkestar „Big bend“.

U nedelju, 18. februara 2018. godine od 20.00 časova u Narodnom pozorištu, poklon predstava „Maestro“ (besplatne karte se preuzimaju na biletarnici pozorišta), a u isto vreme ljubiteljima muzike, u Svečanoj sali Gradske kuće, pevaju somborski pevački ansambli.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top