Somborske vesti

"Feniskovci" osvojili 12 medalja

U subotu je u Somboru održan plivački miting Polet kup 2018 koji je okupio 170 plivača Hrvatske, Madjarske i Srbije. Plivački klub Feniks se predstavio sa 9 plivača, i osvojio 12 medalja.

Najuspešniji su bili u apsolutnoj kategoriji Nemanja Bukalov sa dve zlatne medalje na 800 i 200m kraul i dva srebra na 50 delfin i kraul, a kod devojaka Repman Particia srebrna na 50m delfin i bronzana na 200m mešovito. U istoj kategoriji Irina Zelić je uplivala druga na 50m prsno. U kategoriji 2004./05. izdvojio se Miljan Merkl sa srebrom na 50m kraul i dve bronze na 100m prsno i 100m kraul. Aleksa Duduković se okitio sa dve bronzane medalje na 100 i 200m ledjno. Valentina Katačić, Jefimija Zurković i Mihajlo Šalajić su isplivali svoje najbolje trke, u novim ličnim rekordima.

U nedelju je u Somboru održan plivački miting Zimske čarolije, za najmlađe plivače. Takmičenje je okupilo 180 plivača Hrvatske, Mađarske i Srbije. Plivački klub Feniks je izveo na takmičenje 8 plivača, i po statistici zauzeo 4.ekipno mesto po osvojenim medaljama iza Spartaka, Swim Stara i 11.aprila. Najuspešniji feniksovac Miloš Merkl je osvojio 4 medalje i pehar. Dve zlatne medalje u trkama 50m delfin i 100m mešovito i dve srebrne medalje na 50m kraul i 50m leđno. Sabiranjem bodova iz dve trke proglašen je najboljim plivačem u A kategoriji i nagrađen je peharom domaćina. U najmlađoj, C kategoriji 2010.godište i mlađi, mladi Čurćić Filip je sa samo 2 meseca treninga osvojio zlatnu medalju na 50m prsno. Aleksa Mandić, Uroš Grba, Veljko Blagojević i prvi put na takmičenju Relja Lalić, Miloš Cimeša i Lenka Lalić, su isplivali svoja najbolja vremena. Štafeta 4 x 25m (Grba U., Cimeša M., Lalić R. i Ćurčić F.) su na žalost ostali ovaj put bez medalje na 4. mestu.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top