Somborske vesti

Obeležena osma godišnjica ARK Somaraton

U subotu 10.02.2018. godine u Somboru je obeležena osma godina od osnivanja Atletsko rekreativnog kluba ’’Somaraton’’ na kojoj se okupio veliki broj članova kluba kao i gostiju iz Osijeka, Kule, Apatina i drugih mesta.

To je bila dobra prilika da se osvrne na proteklu godinu koja je bila jedna od najuspešnih godina za ’’Somaraton’’ i to na svim poljima. Pre svega u 2017. godini Ark ’’Somaraton’’ je dobio svog 150 člana, dvadeset članova kluba istrčalo je maratonsku distancu od 42 kilometra, a više od 50 članova je istrčalo polumaraton u dužini od 21km! Naravno nikako ne treba zaboraviti ni to da je klub u prošloj godini dobio još jednog državnog viceprvaka i državnog rekordera u ultramaratonu kao i članove koji su trčali neverovatan ultramaraton na 24 sata. Takođe trkačka liga Somaraton koja se održava svake subote okuplja više od 40 trkača po kolu i predstavlja veliki trkački pokret koji raste iz dana u dan.

Potvrda dobrog rada došla je pred kraj godine dobijanjem evropskog standarda kvaliteta koji je Evropska atletika dodelila ’’Somaratonu’’ za organizaciju najstariije ulične trke u Srbiji – Somborskog polumaratona, kao i zvaničan prijem u Atletski savez Srbije koji je takođe Somborski polumaraton uvrstio u zvanični kalendar takmičenja nacionalnog atletskog saveza.

Somaraton je svakako prerastao svoje okruženje i stao je rame uz rame sa najvećim sredinama u našoj državi i postao jedan od nosioca razvoja trčanja – zaključeno je na skupu.

Kao i svake godine ’’Somaraton’’ dodeljuje priznanja najuspešnijima koja je uručio predsednik kluba Damir Marković. Plaketu ’’Puž’’ koja se dodeljuje za doprinos razvoja rekreativnog trčanja dobili su Karlo Hubai i Atila Sič. Plakte za izuzetan sportski rezulatat u 2017. godini dobili su Tijana Kabić i Aleksandar Marković, dok su plakete za prvi istrčani maraton dobili Zoran Nikolić i Marina Brbaklić Tepavac. Takođe nagrađeni su i najuspešniji takmičari trkačke lige Somaraton za 2017. godinu: Miloš Kesić, Josip Major, Damir Marković kao i dame Biljana Vezmar, Tijana Odobašić i Tamara Rnjak.

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top