Somborske vesti

Drvored na putu Gakovo - Rastina "žrtva" novog graničnog prelaza

Drvoreda na putu Gakovo - Rastina za nekoliko dana više neće biti, jer će sva stabla i drugo rastinje uz ovaj put biti posečeni. Ove poslove radi somborsko komunalno preduzeće "Zelenilo".

"Trenutno radimo na uklanjanju 49 topola u putnom pojasu. Razlog je proširenje puta na pun profil prema novom graničnom prelazu. Naša procena je da će ovaj posao biti završen za desetak dana, što znači da će ove nedelje posao biti završen i deonica pripremljena za putare", kaže Miodrag Pupovac, direktor "Zelenila".

Radnici "Zelenila" putni pojas moraju pripremiti za dolazak putara koji će raditi na proširenju puta Gakovo–Rastina dužine četiri kilometra koji će biti prekategorisan u državni put.

Deo je to radova na izgradnji puta do novog graničnog prelaza sa sa Mađarskom kod Rastine. Jedan deo puta od skretanja za Rastinu go granice dužine kilometar i 800 metara je završen.

"Meštani Rastine najviše koristi imaće od toga što će dobiti novi put. Možda se i nekoliko ljudi zaposli, možda neko od putnika koji će prolaziti svrati i do sela. Ali ovaj prelaz bitan je jer je to najkraća veza Sombora i Baje i susednoj Mađarskoj i ono najvažnije ovo je najkraća veza su Budimpeštom", kaže Dušan Đerić, sekretar MZ Rastina.

Mađarska strana izgradnju puta do novog prelaza je završila, ali posla još ima.

"Sa mađarske strane se se grade svi objekti koje će koristiti i naša carinska služba i pogranična policija", kaže Đerić.

Otvaranje novog graničnog prelaza sa Mađarskom kod Rastine najavljeno je za proleće. Biće to drugi granični prelaz sa Mađarskom na teritoriji grada Sombora.

Izvor: RTV

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top