Somborske vesti

U somborskoj bolnici uspešno realizovana kompleksna urološka operacija

Zahvaljujući uspešnoj saradnji urologa Odeljenja u Vrbasu i Somboru, kao i Ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji koji je potpisan u julu 2017. godine, u somborskoj bolnici je dana 30.01.2018. godine realizovana kompleksna urološka operacija, parcijalna cistektomija sa limfadenektomijom.

Rukovođeni entuzijazmom urologa i volonterizmom zdravstvenih institucija i pojedinaca koji su u njima zaposleni uspešna realizacija parcijalne cistektomije sa limfadenektomijom u regionalnoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ omogući će veći stepen hiruških intervencija kod pacijenata sa malignim oboljenima mokraćne bešike, odnosno skraćenje roka od trenutka postavljanja dijagnoze do početka lečenja a potom i izlečenja pacijenata sa ovom vrstom oboljenja. Saradjujući na izazovnim hiruškim intervencijijama poput ove zdravstveni radnici su u prilici da unaprede svoja znanja koja potom primenjuju u svakodnevnoj praksi.

Visok stepen posvećenosti i kontinuirano stručno usavršavanje zdravstvenih radnika regionalnih bolnica preduslov je da ne samo hirški intervencije već i postoperativni tok, a time i prognoza za lečenje i izlečenje pacijenata budu na još višem nivou.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top