Somborske vesti

Norveška donacija za rekonstrukciju škole u Šikari

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je Memorandum o saradnji sa ambasadom Kraljevine Norveške u Srbiji i udruženjem "Grupa 484", čime je nastavljena saradnja na najvažnijim infrastrukturnim projektima, u opštinama koje su bile pogođene migrantskom krizom.

"U saradnji sa Grupom 484, izdvojili smo sredstva u iznosu oko 30 miliona dinara za rekonstrukciju objekata osnovnih škola "Ivo Lola Ribar" u naselju Šikara kod Sombora i "Sremski front" u naselju Molovin, kao i za javno osvetljenje pružnog prelaza kod naselja Vašica kod Šida", rekao je norveški ambasador Arne Bjernstad.

"Želimo da sva deca u Šidu i Somboru imaju bolje uslove za školovanje, kako deca sa ovih prostora, tako i deca migranti koja pohađaju redovnu nastavu", istakao je ambasador.

On je naveo da su prepoznali odgovornost lokalnih samouprava Šida i Sombora da prihvate migrante raširenih ruku i njihovoj deci omoguće dalje školovanje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ambasador je istakao da je ovo još jedan u nizu zajedničkih projekata Ministarstva za rad i Ambasade Norveške, a naredne godine, trudićemo se da sarađujemo sa Ministarstvom, za dobrobit svih građana Srbije, posebno onih najugroženijih, rekao je ambasador.

Ministar Đorđević zahvalio je Kraljevini Norveškoj, kao jednom od najvećih bilateralnih donatora, na nesebičnoj i kontinuiranoj podršci srpskom narodu, koja je nastavljena u vreme i nakon migrantske krize, navodi se u saopštenju.

"Republika Srbija i ministarstvo na čijem sam čelu nastaviće da pruža socijalnu zaštitu svoj deci, a lično ću uložiti maksimalan napor da se svoj deci obezbedi nesmetano školovanje.

Ponosan sam što su partneri prepoznali naše zalaganje da omogućimo bezbrižno detinjstvo svoj deci koja žive i koja trenutno borave u Srbiji, a posebno me raduje da pored ovog Memoranduma postoji zajednička želja naše dve zemlje da saradnju nastavimo", naglasio je ministar Đorđević.

On je dodao da se Srbija više puta pokazala kao odgovorna država i kao primer na koji način treba da se odnosi prema migrantima i migrantskoj deci.

Izvor: RTS

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top