Somborske vesti

Somaratonci brojni i uspešni i na trkama po snegu!

Kraj trkačke sezone obeležila su dva polumaratona koja su održana u nedelju 03. decembra po zimskim uslovima uz sneg i temperaturu ispod nule.

U Beogradu je održan prvi Beogradski polumaraton koji je u svom premijerom zimskom izdanju privukao 4.000 trkača koji su trčali polumaratonsku distancu od 21 kilometra i duplo kraću deonicu od 10 kilometara. Bez obzira na niske temperature i sneg prvi Beogradski polumaraton su istrčali i članovi atletsko rekreativnog kluba ''Somaraton'' iz Sombora Đorđe Sladaković, Boris Majstorović, Miloš Petrović, Marina Brbaklić Tepavac, Tamara Rnjak, Maja Bodrižić, Biljana Vezmar i Jelena Stanimorivić.

Po daleko težim uslovima i po mnogo većim snegom u Novom Sadu na Petrovaradinu održan je 15. Polumaraton ''Memorijal Prof. Dr Franja Fratrić'' koji od ove godine nosi ime prerano preminulog sportskog stručnjaka Franje Fratrića. Treba takođe napomenuti da je ovo jedina trka sa takozvanim ''hendikep'' vremenom starta kojim se izjednačavaju svi trkači bez obzira na godine jer trku prvo počinju najstariji trkači. Stotinjak trkača je uspelo da u nedelju istrči 21 kilometar po utabanom snegu, a među prvih deset trkača koji su utrčali u cilj bilo je čak četiri člana ''Somaratona''. Najuspešniji je bio Đuka Čeljuska koji je krunisao odličnu sezonu pobedničkim postoljem i trećim mestom u generalnom plasamanu. Jakša Zekovič je trku završio na šestom mestu dok se odmah iza njega na sedmom mestu našao Miloš Kesić. Deseto mesto je zauzeo Josip Major. Trku su još završili i Arpad Šarkezi, Boško Jerković, Slobodan Dragić, Zoran Nikolić, Miloš Stambolija, Tijana Odobašić i Danijel Šokac.

Treba još napomenuti da je dan ranije u subotu 02. decembra na gradskom hipodromu u Somboru održano 70. kolo trkačke lige Somaraton na kojoj je učešće uzelo tridesetak trkača koji su istrčali standardnih 5 kilometara kao uvod za trke koje su se održale dan kasnije.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top