Somborske vesti

U Somboru održan 9. Ravangrad Wine Fest

U Gradskoj hali ,,Mostonga'' u Somboru juče je održan deveti po redu Međunarodni festival vina i hrane, pod nazivom ,, Ravangrad Wine Fest''. Manifestacija vredna pomena, iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i posetilaca, kako iz samog okruga, tako i iz cele zemlje i inostranstva.

Tokom celog dana, posetioci su mogli, pored uživanja u kvalitetnim vinima i ukusnoj hrani, prisustvovati i stručnim predavanjima. U okviru pratećeg programa, prisutne su zabavljali i tamburaši, orkestar ,,Kulturica'', kao i muzički sastav ,,Kumovi''.

Po prvi put, ove godine je učešće na Ravangrad Wine Festu uzela i Tehnička škola sa domom učenika iz Apatina, a koji su pored svog štanda sa izuzetno ukusnim zalogajima, održali i predavanje na temu ,,Finger food''-Hrana u jednom zalogaju. Osim njih, predavanje je održao i Poljoprivredni fakultet iz Novog Sada, na kom je govorio prof. dr Branislav Vlahović na temu savremenih trendova na tržištu vina.

Pokrovitelj manifestacije i ove godine je bio grad Sombor, a organizator Turistička organizacija grada Sombora.

Đuro Todorić, direktor TOGS-a, za 025info je rekao da je izuzetno zadovoljan odzivom.

- Ove godine imamo preko 70 izlagača. Od toga, otprilike polovina su vinari, a ostali izlagači su prizvođači hrane, turističke organizacije, Udruženja građana i drugo. Na Ravangrad Wine Festu pružamo ljudima mogućnost da promovišu svoje proizvode, čime im se otvaraju vrata za proširenje tržišta i plasmana njihove robe, istakao je direktor Turističke organizacije grada Sombora.

Osim izlagača iz Sombora i okoline, učešće na Festivalu vina i hrane uzeli su i izlagači iz cele Srbije, a takođe i iz inostranstva.

- Osim domaćih vina, na Festivalu su se našla i makedonska, crnogorska, hrvatska, mađarska, kao i vina iz Bosne i Hercegovine. Predstavnici pojedinih vinarija iz okolnih zemalja su došli lično, a neki nastupaju preko svojih distributera u Srbiji, rekao je Todorić.

Izvor: 025info

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top