Somborske vesti

Trista sadnica za zelene vrtiće

Ne bez razloga Somborci su ponosni na svoje najmlađe ali i na epitet zelenog grada, pa se tako ponašaju i kada je u pitanju navikavanje novih generacija na pažljiv odnos prema urbanom zelenilu.

Da se od ovog dobrog običaja ne odustaje, bez obzira na ciklične promene vlasti, dokazala je i jučerašnja akcija, u koju su se uključili gradonačelnica Dušanka Golubović i predsednik Skupštine grada Zoran Parčetić. Ovom prilikom ozelenjena su dvorišta i okolina dva gradska vrtića.

U okviru ovog, znatno šireg projekta, dvorišta svih objekata Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ će biti bogatija za oko 300 sadnica, rečeno je na početku akcije ozelenjavanja dvorišta u vrtićima „Bubamara“ i „Đurđevak“ na Selenči u Somboru, a prvo drvo u ovoj akciji ozelenjavanja zasadili su upravo gradonačelnica Golubović i predsednik Skupštine grada Parčetić.

- Ozelenjavanje dvorišta vrtića je samo prva faza uređenja objekata predškolske ustanove, a u drugoj fazi izvršiće se popravka mobilijara, odnosno klupa i dečjih igrališta - kazala je Dušanka Golubović i zahvalila se somborskim privrednicima koji su pomogli ovu akciju, Kompaniji „Sinagoga“ i „Saputniku M“, te Savezu jevrejskih opština Srbije.

Robert Sabadoš, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije i Slobodan Lovrić, vlasnik i direktor „Sinagoge“, istakli su da im učešće u ovakvim i sličnim akcijama pričinjava radost i zadovoljstvo. U okviru akcije ozelenjavanja objekata PU „Vera Gucunja“ u 17 vrtića u gradu biće zasađeno 205 sadnica, a preostale sadnice biće zasađene u dvorištima vrtića u somborskim selima.

Izvor: dnevnik.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top