Somborske vesti

Uklanjanje divljih deopnija u Bačkom Bregu

Udruženje građana Volonter u saradnji sa JKP „Čistoća“ i MZ Bački Breg su u petak 24.11. i u utorak 28.11.2017. godine organizovali akciju uklanjanja dve divlje deponije na teritoriji Mesne zajednice Bački Breg. U akciji uklanjanja divlje depnije su učestvovali volonteri iz osnovne škole „Moše Pijade“ i volonteri iz UG „Volonter“, dok su kabasti otpad i reciklabilne sirovine uklanjale mašine iz JKP „Čistoća“.

Ove dve deponije su predstavljale komunalni problem ovog naseljenog mesta, a ovakvim akcijama smo pokušali da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja okoline, kao i udruživanja u zajedničke volonterske akcije kako bi se promenila i sama svet kod lokalnog stanovništva, pogotovo u manjim sredinama u kojima je tek odnedavno krenuo organizovan odvoz otpada i saniranje divljih deponija koje su korišćene decenijama.

Ovom prilikom je uklonjeno preko sto kubnih metara otpada koji je predstavljao opasnost po zagađenje okoline, kao i širenja zaraznih bolesti, jer se same deponije nalaze u neposrednoj blizini naseljenog mesta, na svega nekoliko metara od stambenih objekata. Otpad koji je uklonjen sa divlje depnije, odnet je na gradsku deponiju u Rančevu.

Ove aktivnsoti su sprovedene u okviru projekta „Ekološka inicijativa“, a finansira ga Ministarstvo zaštite životne sredine, dok je partner na projektu JKP „Čistoća“.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top