Somborske vesti

Završeno prikupljanje predloga projekata građana u okviru kreiranja budžeta za 2018. godinu

Prikupljanje predloga građana u okviru projekta „Participativno budžetiranje “ (PB), koji građanima nudi mogućnost da učestvuju u kreiranju budžeta za 2018. godinu, okončano je 1. novembra 2017. godine u 14.00 časova.

Tim za implementaciju projekta PB je prebrojavanjem dospelih upitnika konstatovao da je ukupno dostavljeno 948 upitnika, sa 42 predložena projekta, a kao nevažeće Tim je odbacio 78 predloga projekata.

Najviše predloga, odnosno 565 popunjenih upitnika, odnosi se na rekonstrukciju vrtića i zabavišta u Kljajićevu. Na drugom mestu, prema broju dostavljenih predloga, jeste predlog ugradnje (izgradnje) liftova na zgradama Gradske uprave, tzv. Županije i Gradske kuće. Liftovi bi trebalo da budu prilagođeni za prevoz građana koji koriste invalidska kolica, za bebe u kolicima i građane koji se otežano kreću. Prema predlogu koji se nalazi na 220 upitnika, liftovi bi trebalo da prevoze građane od prizemlja do poslednjeg sprata.

Projekat rekonstrukcije dečjeg igrališta i parka u ulici Vere Gucunje u Somboru, predložen je na 14 upitnika, a na jedanaest upitnika predloženo je da se u školama izgrade pristupne rampe za osobe sa posebnim potrebama.

Izgradnja javnog toaleta pristupačnog za sve građane uključujući i lica koja koriste invalidska kolica, predložena je na 11 upitnika, dok je sa predlogom izgradnje kružnog toka na ulicama Tome Roksandića-Solunskih boraca-XII Vojvođanske udarne brigade, dostavljeno šest upitnika.

Na četiri upitnika predlaže se postavljanje rasvete na pešačkoj stazi Tromeđa – Apatinski put i na četiri upitnika predlaže se uklanjanje stepenika na ulazu u Savremenu galeriju Gradskog muzeja Sombor.
Dostavljeno je i 35 pojedinačnih predloga projekata.

Tim za implementaciju projekta „Participativno budžetiranje, 78 predloga nije uvrstio u rang listu predloga jer su dostavljeni na prošlogodišnjim obrascima za prikupljanje predloga projekata.
Tim za PB će narednih dana odrediti vreme, rok i mesto za završno glasanje, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top