Somborske vesti

Međunarodni festival orijentalnog plesa u Somboru

Od 22. do 24. septembra u Somboru će se održati peto izdanje Međunarodnog festivala orijentalnog plesa - Orijentalija 2017.

Projekat Orijentalija, sada već tradicionalno, petu godinu za redom sprovodi plena grupa Inanna iz Sombora. Idejni tvorac i koordinatorka projekta je Brankica Ćurčić, instruktorka orijentalnog plesa sa desetogodišnjim iskustvom, koja je u naš grad i dolena orijentalni ples.

Orijentalija je festival koji ima za cilj da umreži mlade plesače, i to ne samo orijentalnog plesa, iz svih krajeva Srbije, regiona i inostranstva i predstavi ih publici u Somboru. Ove godine gostujući instruktori festivala su Hronis Taksidis, perkusionista iz Atine i plesačice Gordana Minčić iz Beograda i Amra Smajić iz Zenice.

Učesnici festivala dolaze iz svih krajeva Srbije: Beograd, Niš, Novi Sad, Subotica, Bogatić, Kosovska Mitrovica itd. kao i iz inostranstva: Grčke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske Makedonije...

Omladinski projekat Orijentalija 2017. realizuje se uz podršku Somborskog edukativnog centra u okviru programa Mladi su zakon 2017. koji sufinansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Prijatelji festivala su restoran Internacionalne kuhinje Emma's fusion, kompanija Avon Sombor i štamparija Atelje plus iz Kule.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top