Somborske vesti

Udruženim sredstvima pokrajine i grada uređuje se kanalska mreža na teritoriji Sombora

Poljoprivredno zemljište je prirodni resurs kojim se Grad Sombor može pohvaliti, ali i resurs koji zahteva permanentnu brigu i ulaganje. Polazeći od značaja poljoprivrednog zemljišta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ove godine je izdvojio bespovratna sredstva za radove na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta.

Na konkursu Sekretarijata za dodelu podsticajnih sredstava, somborskoj lokalnoj samoupravi odobrena su bespovratna sredstva u iznosu od 15.571.000,00 dinara, a iz gradskog budžeta u iste namene izdvojeno je 13.317.889,00 dinara.

Udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu i grada Sombora u ukupnom iznosu od 28.888.889,00 dinara, shodno ugovoru koji je zaključen između Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, grada Sombora i JVP „Vode Vojvodine“, određena je vrsta i obim radova.

Ugovorom je definisano da će se urediti kanalska mreža u katastarskim opštinama Sombor, Čonoplja, Rastina i Riđica, a postupak javne nabavke za izvođača radova sprovelo je JVP „Vode Vojvodine“ koje je, kao najpovoljnijem izvođaču, posao dodelilo Vodoprivrednom društvu „Zapadna Bačka“ u Somboru.

Radovi su otpočeli tokom avgusta i do sada je urađeno izmuljavanje kanala Mostonga i sanacija propusta na kanalu u Žarkovcu, a u toku su radovi na čišćenju kanalske mreže u industrijskoj zoni.

Na terenu, sa nadležnima iz VDP „Zapadna Bačka“, bili su članovi Gradskog veća Darko Radulović, zadužen za oblast poljoprivrede i zaštitu životne sredine i Mirko Strigić, zadužen za ruralni razvoj.

Izmuljavanje, odnosno čišćenje kanala, biće obavljeno na ukupno 69 kilometara kanalske mreže, a rok za završetak radova je godinu dana.

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top