Somborske vesti

Umesto smeća, u Rokovačkoj šumi teretana

Najnovija združena akcija JKP "Zelenila", "Prostora", "Čistoće", "Vodokanala", nekoliko privatnih preduzeća i građana Sombora, najbolji je dokaz kako se od zapuštenog šumarka na obodu grada, gde su nesavesni godinama odlagali otpad, može napraviti ugodno mesto za boravak, relaksaciju ili vežbanje.

Pripremajući teren za izgradnju sportskih igrališta, trim staze i teretane na otvorenom radnici JKP "Zelenilo", kao nosioca celog posla, užurbano krče i uređuju prostor na obodu Rokovačke šume. Kraj obilaznice, koja spaja Staparski i Apatinski put, uz ukrštanje sa Rokovačkim putem, pripremaju se podloge za nastavak radova i postavljanje sprava, klupa i mobilijara.

Radnici "Zelenila" su iskrčili teren, posekli podrast i šiblje, odneli drvni otpad, izradili i postavili klupe, a sada imaju u planu da postave deo sprava za teretanu na otvorenom. "Prostor" je sopstvenom mehanizacijom uklonio šut i smeće, "Čistoća" je angažovala "bobket" za skidanje gornjeg sloja za uređenje staze i raščistila teren, a "Vodokanal" je pripomogao rovokopačem.

- Trim staza nije nova ideja i odavno želimo da Rokovačku šumu pretvorimo u mesto za sport, šetnju i rekreaciju. To je idealan prostor, gde bi sugrađani provodili slobodno vreme i oslobodili se negativnih uticaja na njihovo zdravlje, a reč je o Ulici Vukice Mitrović - kaže dr Zoran Parčetić, predsednik Skupštine grada Sombora i dodaje da je trim staza donacija pojedinaca i firmi.

PODRŠKA FIRMAŠA

PODRŠKU celom poduhvatu svojom mehanizacijom, vozilima i radnim angažovanjem dali su i zaposleni u preduzećima "Kanon trejd", "Meteor komerc", "Remont Komazec", kao i Sportski savez Sombora.

Izvor: novosti.rs

Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top