Somborske vesti

Izmeštanje bandera oštetilo kukuruz i soju

Da je privatna svojina nepovrediva milisli su Ljubica i Đorđe Pelagić sve dok ima radnici koji rade na zameni bandera na Subotičkom putu kod salaša Milčić nisu bez pitanja, ili barem prethodnih upozorenja, ušli u njivu zasejanu kukuruzom i sojom i tamo kuda su prošli kamionima napravili pravu pustoš. Da im kamioni gaze kukuruz i soju Pelagićima su javili rođaci, a ono što su zatekli šokiralo ih je.

"Nisu nas obavestili, nisu nas zvali da se nagodimo, da sačekaju da skinemo soju i kukuruz sa njive. Ne znamo zašto su žurili da to sada rade kada ni jedna bandera nije pala, nema otkačenih žica već su sada ušli da nam izgaze kukuruz pet bandera uz duž i sedam bandera soje", kaže Ljubica Pelagić.

"Mogli su da nam jave, da nas obaveste i mi bismo u toj širini sami posekli kukuruz i iskorsitili ga za silažu. Ovako imamo štetu i još ćemo morati angažovati ljude da sada rasčišćavaju ugažene stabljike kukuruza, jer to ne može traktorom i mašinama da se uradi. Oko 600 metara dužine i četiri metara širine, to je šteta na oko četvrt hektara", kaže Đorđe Pelagić.

Da li je zamena bandera bila hitna i ako jeste zašto o tome vlasnici njive nisu obavešteni? Ako ovaj posao nije bio hitan zašto se nije čekala berba kukuruza i žetva soje i ko će nadoknaditi štetu pitanja su koja smo uputili Elektroprivredi, ali odgovore nismo dobili. Nisu ih dobili ni Pelagići.

"U celom tom krugu direktori, izvođači, podizvođači, nadgledači, niko nije odgovoran i niko ne zna ko je naredio da se radi, a ja trpim štetu. Oni su meni tražili 1.000 evra po banredi da ja platim da ih izmeste sa njive. E sada ja tražim 1.000 evra štete po banderi i da ih izmeste odavde čim to vreme dozvoli", kaže Ljubica Pelagić.

Ljubica i Dorđe Pelagić kažu da su u parcelu od 12 hektara kukuruza i soje uložili i sredstava i rad kako bi i u ovoj suši imali dobre prinose. Sada sabiraju pričinjenu štetu.

Izvor: RTV

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top