Somborske vesti

Saobraćajna signalizacija zbunjuje Somborce

Radnici na gradilištu kod somborske bolnice od kraja juna rade na izgradnji kružnog toka. Zbog tih radova saobraćaj je izmenjen.

Mišljenje Somboraca o tome da li je ova izmena saobraćaja dobro obeležena nepodeljena su: moglo je bolje.

"Znak da je saobraćaj zatvoren, odnosno da je slepa ulica, postavljen je skoro na samom gradilištu, ne pre. Mnogo vozači, naročito koji nisu iz Sombora krenu i onda se ovde okreću, tako da je moglo biti malo bolje obeleženo", kaže Vesna Čuvardić.

"Nije rešeno dobro obeležavanje, naročiti iz sporednih ulica", kaže Mića Stefanović.

"Dosta njih dođe do samog gradilišta i tek onda vide da su radovi i da ne može dalje. Ni ja kada prolazim biioklom ne vidim znak da je saobraćaj zatvoren, tek kod same raskrsnice", kaže Jovo Rauš.

"Obeležavanje vrši investitor, odnosno izvođač radova prema projektu privremene saobraćajne signalizacije i dužan je da se toga pridržava. Postavlja se pitanje da li je to dovoljno i da li su blagovremeno postavljene table, ali još jednom kažem da je izvođač dužan da postupi po projektu", kaže Dejan Stanisavljević, izvršni direktor JKP "Prostor" Sombor.

Radovi na izgradnji kružnog toka počeli su krajem juna, a najavljeni rok za završetak radova je produžen, pa će vozači morati da se strpe do početka septembra.

"Ovde je bio problem što su vodovode cevi stare, od azbesta i procena je bila da neće ozdržati pristisak ovih radova i došlo bi do havarije. Zato smo preventivno izvršili zamenu cevi sa novim i to je pomerilo rok za nekoliko dana i sada radovi teku normalnim tokom", kaže Stanisavljević.

Sombor će dobiti još jedan kružni tok i to kod Ulice 21. oktobra,što je jedna od kritičnih saobraćajnih tačaka u Somboru. Dugoročni plan je da ozgradnja još nekoliko kružnih tokova čime bi se ubrzao saobraćaj u gradu.

Izvor: RTV

Tagovano
Share this article

Ostavite vaš komentar i ovde...

Još vesti iz kategorije...

Newsletter

Prijavite se na Newsletter i dobijajte najnovije vesti u vaš inbox
Top